Tuesday, March 4, 2008

Een voorverkenning met gevolgen

Vorige week ben ik 4 dagen naar Malaga geweest. Ten eerste voor wat familie bezoek, maar ten tweede om wat voorverkenningen te doen voor de "onze" tocht. Tgelijkertijd heb ik het boek van Tony Kevin uitgelezen.

Daaruit kwamen de volgende overweging:
1. Tony Kevin beschrijft in zijn boek dat de beschrijvingen van Allison Raju mbt de heuvelachtigheid van het parcours lichtelijk te positief zijn. Letterlijk schrijft hij "I found that 'gently undulating' means 'a lot of hills'; 'gently uphill' means 'steeply uphill'; and 'steep' means 'precipitously steep'"

2. Dezelfde Allison Raju beschrijft in haar boek mbt het gedeelte Granada - Merida dat deze route geschikt is voor 'very fit' mountainbikers.

3. Op onze wekelijkse zondagsrit in Schoorl worden wij nog steeds door vrijwel iedereen ingehaald.

Kortom wij mogen onszelf niet indelen in de categorie 'very fit' mountainbikers en bovendien is er geen reden om te twijfelen aan dit advies.

Op basis daarvan hebben we afgelopen zondag besloten om onze startplaats te verplaatsen van Malaga naar Cadiz. Qua totaal af te leggen afstand is er geen verschil. De aanloop van de eerste paar dagen is echter veel vlakker.

Met deze beslissing houdt het bestaansrecht van deze op en worden de voorbereidingen van "onze" tocht voortgezet met deze nieuwe blog.

No comments: